Smeltende doelen nr.1 en nr.2

Tentoonstelling zicht: Smeltende doelen nr.1 en nr.2
Tijdsduur: 58”

 

 

‘Smeltende doelen nr.1 en nr.2’ is zowel een ruimtelijk werk als een schilderij. Een inox vorm met daarop bevestigde doelschijven gemaakt uit ijs wordt op een doek geplaatst. Het ijs smelt en het gekleurde water druppelt op het doek. Het water verdampt en laat een kleurpatroon achter op het canvas. Afhankelijk van de kleursamenstelling van de doelen, van de hoeveelheid verf in het ijs, de temperatuur in de ruimte of van het doek ontstaat telkens een verschillend kunstwerk.
Inhoudelijk zegt het werk iets over de mens die zichzelf doelen stelt, die ergens naar streeft. Of men het doel haalt of niet, er blijft steeds een spoor achter. Concreet kan de link gelegd worden met onze klimaatsdoelstellingen: de pogingen zijn er, wereldwijd, maar het ijs van de poolkappen en gletsjers verdwijnt zienderogen. Kunsthistorisch is er de verwijzing naar de ‘targetwerken’ van Jasper Johns.

 

 

Link naar Smeltende doelen nr.3

 

 

 

 

Smeltende doelen nr.2

Smelt proces Smeltende doelen nr.2
Tijdsduur: 35”

 

 

 

 

 

Smeltende doelen nr.1

Smelt proces Smeltende doelen nr.1.
Tijdsduur: 58”

 

Een doek komt op een houten onderplaat te liggen. De bedoeling was om de onderplaat te hergebruiken en het doek nadien op te spannen. De verf liep echter onder het doek en uit de onderplaat, waardoor het doek niet meer verwijderbaar was.