De snijplank

Tijdsduur: 8’16”

 

 

Een ogenschijnlijk gruwelijk tafereel speel zich af voor de ogen van de kijker. Een man neemt plaats aan een tafel en hakt zijn hand eraf. Kijk zeker verder ondanks uw mogelijk afgrijzend gevoel. Het is minder akelig dan het lijkt.

Deze animatie gaat in essentie over gedrevenheid en creativiteit.

Mensen zijn in staat heel bezield te werken als dit vertrekt vanuit hun eigen talenten. Het geeft hun kracht en bezetenheid. Toch is het niet altijd evident om elke dag 100% voor je passie te gaan. Het succes van je bevlogenheid wordt veelal eenzijdig afgemeten waardoor je mogelijk ontmoedigd wordt. Ook deze kunstenaar voelt zich wel eens somber en vertwijfeld waarbij hij denkt: ‘Ik stop met kunst.’

Het personage wil de middelen, zijn wil en drang vernietigen maar in de bloedvlek ziet hij echter een nieuwe creatie. Nu en dan moet je tot het uiterste gaan en zwoegen. Inventieve personen kunnen niet, niet creatief zijn. De man neemt de plank en stelt ze tentoon bij reeds honderden bebloede planken. Bij het terug wandelen groeit zijn creativiteitsdrang en de hand terug. Er start een nieuw proces.

In dit deel van de animatie wil de kunstenaar de kijker een positief gevoel meegeven. Een nieuw kunstwerk en hand worden voortgebracht. Dit scheppen geeft een voldaan en verwachtingsvol gevoel. Verrast kijk je naar wat je brein verzint. Je voelt je geïnspireerd en plaatst succes in breder perspectief.