Gerookte Magritte

Bordje gerookte Magritte

 

 

Met dit gerecht krijgt u op een mooi bord schijfjes van eigenhandig gerookte Magritte geserveerd, aangevuld met fluweelzachte toefjes van wasabimayonaise. We selecteerden daarbij een uitgelezen Chardonnay, fruitig en met een lichte toets van eik: de perfecte combinatie.  Om het geheel af te maken presenteren we bij het gerecht een afbeelding van de originele Magrittepijp, die we u met trots en door middel van het sublieme rookproces voorschotelen. U zal een nooit eerder geproefde smaaksensatie ervaren. Smakelijk!

De delicatesse ‘Gerookte Magritte’ ontstaat door een in eigen huis ontwikkelde rookmethode die u in het onderstaand

 

 

 

Tijdsduur: 2’10”

 

 

Het kunstwerk ‘Gerookte Magritte’ bestaat uit een foto en een 3D-animatie waarin u ongetwijfeld de pijp uit het bekende schilderij van René Magritte herkent. Net als het schilderij van Magritte is ook dit werk een spel met taal, en het geheel heeft een surrealistische inslag.

De titel ‘Gerookte Magritte’ doet denken aan gerookte vis, meer bepaald aan de vissoort griet. Door de klankverwantschap van de woorden vraagt men zich af of Magritte een echte vissoort is of niet.

In het filmpje ziet u de pijp zichzelf volledig in rook hullen. Net zoals vis hierdoor uitdroogt en zijn specifieke smaak krijgt, transformeert ook de pijp van een gladgepolijste textuur naar een schrale, uitgerookte materie. De pijp wordt gepresenteerd als een carpaccio op een bord. De binnenkant heeft een visachtige textuur.