Oneindige IJsblokjessculptuur nr.1

In dit werk gebruikt de kunstenaar zelfgemaakte ijsblokjes die opgehangen worden aan een inox draadstructuur. De ijsblokjes smelten waardoor de vorm verandert. Afhankelijk van het smeltproces worden nieuwe ijsblokjes willekeurig toegevoegd aan de constructie.

Het smeltwater wordt opgevangen door het mos waarop het beeldje staat.

De term ‘oneindig’ uit de titel verwijst naar de artistieke methode maar ook naar de vorm van de ijsblokjes. Men kan eindeloos ijsblokjes maken en toevoegen aan het kunstwerk. De vorm van de blokjes refereert aan het wis- en natuurkundig symbool voor ‘oneindig’.

Natuurlijk is het ook dubbelzinnig in de zin dat het ijs smelt en telkens verdwijnt. Het kunstwerk is niet zo oneindig als het lijkt.

Videoclips worden gemaakt van het smeltproces in verschillende seizoenen.

 

Vervolg project: Oneindige IJsblokjessculptuur nr.2.

 

 

Oneindige IJsblokjessculptuur nr.1 winter

 

Tijdsduur: 4’12”

 

 

 

 

Oneindige IJsblokjessculptuur nr.1 zomer

 

Tijdsduur: 7’32”

 

 

 

Oneindige IJsblokjessculptuur nr.1 lente

 

 

Tijdsduur: 2’05”

 

 

 

 

Trage constructie deformatie

Deze videoanimatie toont een ogenschijnlijk statische sculptuur, maar wie aandachtig toekijkt, ziet de constructie in 10 minuten langzaam veranderen van vorm. Het is geen 3D-animatie. Met reële objecten wil de kunstenaar zoeken naar videotechnieken om vormverandering te simuleren.

Het werkje is tot stand gekomen tijdens het ontwikkelen van Het oneindige ijsblokjes-sculptuur. De houten malvormpjes en de inox structuur uit die sculptuur werden hier hergebruikt.

 

 

Tijdsduur: 10’00”